Pečené hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Han

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky velké
    • 4
      ks badyán
    • 0,3
      hrnek med
    • 1
      hrnek vermut dry nebo bílé víno, případně voda
    • 1
      lžíce citronová šťáva nebo citronová limonáda
    • 4
      ks pečící papír čtverce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou vydlabneme jádřince. Na kulatou dírku položíme 1 hvězdičku badyánu a přes ni nalejeme 1 lžičku medu. Do dlaně si dáme čtverec pečícího papíru, na něj polovinu hrušky s badyánem nahoru, papír jakoby nadhrneme okolo hrušky nahoru, ale necháme malý otvor, kam nalejeme 1 lžíci vermutu, pak papír přimáčkneme k sobě a zatočíme - tj. stočený papír trčí nahoru a tím je obal dobře a těsně uzavřený. Dáme na plech a pečeme v troubě na 175 °C 45 minut. Ihned servírujeme.
2
Je to jednoduchý, aromatický a chutný dezert. Místo 1 hvězdičky badyánu se může použít 5 ks hřebíčků, 5 zrnek kardamonu, kousek celé skořice nebo i malý bobkový list. Případně do každé půlky dát jiné koření.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    15. 11. 2005 10:31

    Pecene hrusky a jablka na jakykoli spusob jsou nas oblibeny dezert na podzim a zimu...rikame jim " antidepresiva" :-)) Bude to znit zvlastne, ale ja je mam nejradeji ke kave.