Autor:

Pečené francouzské kuřátko

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
francouzské kuřátko (1 ks cca 500 g)
4 ks
Máslo 125 g
Citron 2 ks
Česnek 8 stroužek
Sůl
podle chuti
4 špetka
Pepř mletý
podle chuti
1 špetka
Posekané bylinky
podle chuti - bazalka, libeček, tymián, petrželka kudrnka
4 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř.

Vzniklou hmotou potřeme celá kuřátka zvenku i zevnitř. Do každého kuřátka dáme hrst posekaných bylinek a 2 čtvrtky podélně přepůleného citrónu. Kuřátkům svážeme nožičky a vložíme na máslem vymazaný pekáč křidélkama vzhůru.

Pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 190 stupňů celsia, po 15 minutách pečení podlejeme horkou vodou a pečeme dalších 15 minut, po té by mělo být kuřátko z vrchní strany zlaté, otočíme jej a pečeme ještě dalších 30 minut, aby nám zezlátlo i z druhé strany. Průběžně poléváme vypečenou šťávou.

Jako příloha je dobrá např. bramborová kaše politá výpekem z kuřátka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Pečené francouzské kuřátko

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web