Pečené chobotničky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g chobotnice - mražené
    • 1
      dl rostlinný olej
    • limetka nebo menší citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chobotničky necháme zvolna rozmrazit, dobře opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody (nesmí být osolená). Oškrábeme si menší brambory a nakrájíme na měsíčky a vložíme na dno pekáčku. Oloupeme si cibuli, nakrájíme též na měsíčky a proložíme mezi brambory. Brambory a cibuli v pekáčku zalejeme rostliným olejem, osolíme a opepříme.
2
Na pokrájené brambory a cibuli poklademe krátce povařené chobotničky a pečeme při teplotě 220 °C cca 30 minut. Pak chobotničky otočíme a pečeme ještě 20 minut.
3
Každou porci na talři pokapeme limetkou nebo citronem a olivovým olejem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Agnes
    Agnes |

    27. 1. 2012 16:14

    Názov receptu je "Pečené chobotničky" a prvá ingrediencia je "1 kg Brambory ".Takže sa jedná o recept na brambory???

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    25. 7. 2006 11:36

    Jé to bude určitě dobré. Jen bych použila olej olivový.