Autor:

Pečené bylinkové brambory

Snadné
Ingredience
Brambory
větší
1 kg
Bazalka 2 svazek
Sýr
ementál, eidam,...
100 g
Olej  
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 4 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Omyjeme důkladně brambory i se slupkou a osušíme. Rozkrojíme je na půl a porovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Vložíme je do trouby asi na 15 minut dozlatova péct. Opereme bazalku, osušíme, otrháme lístky a najemno nasekáme, smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a olejem. Směs dobře propracujeme a dochutíme solí a pepřem. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Vyjmeme brambory z trouby, dáme na ně plátky česneku a rozdělíme bazalkovou směs (pečlivě po celé ploše brambory). Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut.

Hodí se jako příloha ke grilovanému masu nebo jen jako samostatný pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Pečené bylinkové brambory

Komentáře

  1. ČernáLuna   02.06.2012 | 14:57 | reagovat |

    Tahle úprava nás nenadchla. Máme rádi, když se na pečených bramborách vytvoří křupavá kůrka a její nahrazení touto směsí nám přijde jako změna k horšímu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web