Pečené bylinkové brambory

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: princezna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory větší
    • 2
      svazek bazalka
    • 100
      g sýr ementál, eidam,...
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme důkladně brambory i se slupkou a osušíme. Rozkrojíme je na půl a porovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Vložíme je do trouby asi na 15 minut dozlatova péct. Opereme bazalku, osušíme, otrháme lístky a najemno nasekáme, smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a olejem. Směs dobře propracujeme a dochutíme solí a pepřem. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Vyjmeme brambory z trouby, dáme na ně plátky česneku a rozdělíme bazalkovou směs (pečlivě po celé ploše brambory). Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut.
2
Hodí se jako příloha ke grilovanému masu nebo jen jako samostatný pokrm.
Zařazení: Přílohy Brambory
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    2. 6. 2012 14:57

    Tahle úprava nás nenadchla. Máme rádi, když se na pečených bramborách vytvoří křupavá kůrka a její nahrazení touto směsí nám přijde jako změna k horšímu.