Autor:

Pečené bylinkové brambory

Snadné
Ingredience
Brambory
větší
1 kg
Bazalka 2 svazek
Sýr
ementál, eidam,...
100 g
Olej  
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 4 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Omyjeme důkladně brambory i se slupkou a osušíme. Rozkrojíme je na půl a porovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Vložíme je do trouby asi na 15 minut dozlatova péct. Opereme bazalku, osušíme, otrháme lístky a najemno nasekáme, smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a olejem. Směs dobře propracujeme a dochutíme solí a pepřem. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Vyjmeme brambory z trouby, dáme na ně plátky česneku a rozdělíme bazalkovou směs (pečlivě po celé ploše brambory). Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut.

Hodí se jako příloha ke grilovanému masu nebo jen jako samostatný pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Pečené bylinkové brambory

Komentáře

  1. ČernáLuna   02.06.2012 | 14:57 | reagovat |

    Tahle úprava nás nenadchla. Máme rádi, když se na pečených bramborách vytvoří křupavá kůrka a její nahrazení touto směsí nám přijde jako změna k horšímu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web