Autor:

Pečené bylinkové brambory

Snadné
Ingredience
Brambory
větší
1 kg
Bazalka 2 svazek
Sýr
ementál, eidam,...
100 g
Olej  
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 4 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Omyjeme důkladně brambory i se slupkou a osušíme. Rozkrojíme je na půl a porovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Vložíme je do trouby asi na 15 minut dozlatova péct. Opereme bazalku, osušíme, otrháme lístky a najemno nasekáme, smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a olejem. Směs dobře propracujeme a dochutíme solí a pepřem. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Vyjmeme brambory z trouby, dáme na ně plátky česneku a rozdělíme bazalkovou směs (pečlivě po celé ploše brambory). Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut.

Hodí se jako příloha ke grilovanému masu nebo jen jako samostatný pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Pečené bylinkové brambory

Komentáře

  1. ČernáLuna   02.06.2012 | 14:57 | reagovat | závadný

    Tahle úprava nás nenadchla. Máme rádi, když se na pečených bramborách vytvoří křupavá kůrka a její nahrazení touto směsí nám přijde jako změna k horšímu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web