Pečené brambory Vzpomínka na Berlín

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory větší moučné
    • 1
      balíček tavený sýr Apetito
    • 1
      kelímek bílý jogurt Aktivia
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • petrželka nebo pažitka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory se slupkou dobře omyjeme kartáčkem a narovnáme na plech, který vyložíme papírem na pečení. Můžeme je také zabalit jednolivě do alobalu. Upečeme v troubě, až jsou měkké a slupka je jakoby papírová. Pak každou bramboru pootevřeme (třeba tak, že do ní lehce bouchneme pěstí) a naplnímě sýrovou omáčkou. Můžeme posypat barevným pepřem nebo bylinkami. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu bez omáčky.
2
Sýrová omáčka: tavený sýr rozšleháme s jogurtem (na 1 obdélníček cca 100 g jogurtu). Ochutíme česnekem, bylinkami, případně pepřem a solí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    21. 11. 2006 07:26

    A mně jste zase přivedla k novému receptu - roztavený hermelín určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 11. 2006 12:24

    Di, věděla jsem, že to bude bašta:-)) Upekla jsem si je k Roztavenému hermelínu a místo česneku jsem dala nasekanou jarní cibulku, protože jsem se chystala do společnosti. Mňam!!

  • Markéta Šmídová
    Markéta Šmídová |

    16. 11. 2006 19:43

    Mňam, pochutnali jsme si. Jen doplním - pekla jsem je při 250 st. asi hodinu.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    15. 11. 2006 15:35

    Brambory jsou v troubě, dělám jogurtovou omáčku a sekám bylinky - už to tady voní, je to lepší než maso.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 11. 2006 15:24

    A k tomu kyslé mliečko.....Slintám tiež. Vďaka za recept

  • Di
    Di |

    15. 11. 2006 12:38

    To jsem zvědavá, co budete říkat, až vyzkoušíte! Při četbě těchto stránek ale člověk někdy neví, co dříve.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    15. 11. 2006 12:04

    Mhmmm, už úplně cítím tu vůni...Bylinky a sýr k bramborám miluju, to nebude mít chybu:-))

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    15. 11. 2006 11:57

    Di, mňam, mňam...

  • Jana Z
    Jana Z |

    15. 11. 2006 11:46

    Jídla z brambor miluju a u tohoto přímo slintám.Díky za recept.