Pečené brambory plněné rajčaty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout.
2
Omyjeme bazalku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Rajčata spaříme vřelou vodou a oloupeme slupku. Plody rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a utřeme česnek. Vydlabeme vnitřky brambor. Hmotu rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme rajčata, česnek, část bazalky a olej. Promícháme, osolíme a opepříme.
3
Troubu rozpálíme na 200 °C. Brambory naplníme připravenou směsí a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zapékáme, až sýr začne tát. Nakonec ozdobíme zbylou bazalkou a ihned podáváme. Pokrm skvěle doplní sklenka červeného vína.

Komentáře k receptu

  • Ája Zvarová
    Ája Zvarová |

    15. 8. 2005 21:14

    Moc moc mňam, sice trošku pracnější, ale vážně výborné.Ale 4 brambory jsou málo, bylo to hned pryč :)