Pečená zaječí stehna

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks zaječí maso stehna
    • 80
      g slanina
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      lžíce jalovec kuličky
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 150
      ml vepřový vývar
    • 250
      ml smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku, přidáme nadrobno posekanou cibuli a pečeme při 190-ti stupních asi 50 minut, během pečení podléváme marinádou v níž bylo maso naložené.
2
Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar, smetanu, dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou a vaříme do zhoustnutí.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.