Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová játra játra
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks rajčata střední velikosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrnek hovězí vývar i z masoxu
    • 1
      ks cibule nasekaná nadrobno
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce čínská sojová omáčka
    • 1
      lžíce škrob
    • rýžový ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích. Osmažíme na oleji (2 lžíce), hotové dáme stranou a ještě horké osolíme.
2
**OMÁČKA:** Na oleji (1 lžíce) zpěníme cibuli a 2 utřené stroužky česneku, zalijeme vývarem a přidáme všechny suroviny kromě škrobu. Povaříme 10 minut, pak zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody,dobře promícháme a ještě 5 minut vaříme.
3
Plátky jater přelijeme omáčkou a ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové

Komentáře k receptu

  • polmari
    polmari |

    19. 8. 2011 08:14

    a co s tím octem?