Pečená sýrem plněná paprika

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • paprika
    • sýr feta
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • mletá paprika
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky omyjeme, překrojíme na dvě půlky a vydlabeme vnitřek. Pak poskládáme do zapékací misky mírně vymazané olivovým olejem jako lodičky. Do každé lodičky vložíme plátek sýru feta tak, aby rovnoměrně pokryl celý vnitřek lodičky, každý plátek přelijeme 1 lžící zakysané smetany a nakonec lehce zaprášíme červenou mletou paprikou (pro barevnost na talíři). Před vložením do vyhřáté trouby málo podlijeme vodou (asi 4 lžíce, paprika si ještě vodu pečením pustí). Již nesolíme (sýr je slaný)! Pečeme asi 30-40 min. na 180 °C.
2
Podáváme jako předkrm nebo lehkou teplou večeři buď s bílým pečivem (vhodná je bagetka) nebo s bramborovou kaší. Zapíjíme suchým bílým vínem a vychutnáme pohodu společně prožitého večera.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Michal Kapoun
    Michal Kapoun |

    30. 8. 2010 11:30

    Pro zájemce o přípravu pečené papriky bulharským způsobem v chushkopeku posílám odkaz: www.aukro.cz/item1210181441_bulharsky_cuskopek_spotrebic_na_peceni_zeleniny.html