Autor:

Pečená ryba v soli

Snadné
Ingredience
Mořská sůl
hrubě mletá
1 kg
Voda  
Mořská ryba  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Ryby opáchneme studenou vodou a osušíme. Do pekáče nasypeme část soli (aby bylo pokryté dno) a mírně ji postříkáme vodou - jen navlhčíme, nesmí se rozpouštět. Na vrstvu soli položíme rybky a zasypeme zbytkem soli, kterou opět navlhčíme. Ryby musí být úplně zakryté.

Pečeme 20 až 25 min v předehřáté troubě, dokud sůl nezačne hnědnout.

Po vyjmutí z trouby odstraníme horní solnou krustu a z kůže vybereme čisté maso.

Je to velmi dietní, rychlé a nenáročné na přípravu.

Ve Španělsku, odkud recept pochází, se podává s bramborami, omáčkou alioli a zeleným salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Pečená ryba v soli

Komentáře

  1. Jana Mojžíšová   19.03.2009 | 8:24 | reagovat |

    Díky za tip, obyčejná sůl mě nikdy nenapadla, nám to jenom s hrubou. Určitě vyzkouším.

  2. Marie Fatrlová   18.03.2009 | 15:19 | reagovat |

    Kuře v soli znám a dělala jsem kdysi několikrát, teď byl recept u nás zapomenut, takže díky za připomínku. Používala jsem sůl obyčejnou /jiná v té době tu nebyla k dostání/ kuře bylo výborné a šťavnaté.

  3. Jana Mojžíšová   18.03.2009 | 11:32 | reagovat |

    Ahoj Simčo, nedá se použít opakovavě, díky vodě v podstatě zkamení a pečením zhnědne. Tím, že se ale rybka peče vcelku i s kůží, moc šťávy se z ní nevypéká a zůstává šťavnatá.

  4. Simča Sládková   17.03.2009 | 22:15 | reagovat |

    Jani - a ta sůl - dá se třeba použít opakovaně? Já už podobný recept četla o kušeti, ale vždycky mi přišlo škoda vyhodi tu sůl..... A potom taky si myslím, že se z toho masa vypeče šťáva - ta se vsákne do soli, takže není použitelná..... Pokud máš recept vyzkoušený, napiš mi prosím tě, jak to s tou šťávou je...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web