Pečená makrela se slaninou a cibulí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: caspar

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • česnek
    • makrela dle počtu strávníků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce makrely osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (na 1 makrelu cca 3 stroužky), opaprikujeme. Takto připravenou makrelu naplníme plátky anglické slaniny a plátky cibule (cca 1 cibule na 1 makrelu). Makrelu položíme na alobal a kolem rozložíme další plátky cibule a anglické slaniny. Celé zabalíme do alobalu a dáme péct cca 45 minut v troubě.
2
Výbornou přílohou jsou brambory v alobalu. Na plát alobalu nakrájíme na kousky brambory, posolíme, opaprikujeme, proložíme plátky cibule a anglické slaniny. Vše zabalíme a dáme péct společně s makrelou.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • lenka
    lenka |

    15. 6. 2015 13:02

    To byla dobrota....Po 45minutách jsem rozdělala alobal jak u brambor tak u makrely, aby se dopekly a dostaly tu správnou chuť. To jsem tak pekla 15minut. Uvidím co na to řekne manžel,ale tahle varianta makrely mě víc chutná než s vínem.

  • rybář
    rybář |

    3. 5. 2015 16:47

    Bez toho alobalu by to mohlo být dobré,bohužel podle mě pečení v alobalu ztrácí pointu pečení a jedná se o dušení.A dušená ryba asi nebude to pravé ořechové... :-))

  • kamil
    kamil |

    3. 9. 2014 12:46

    dobry je podlít trochou tatarky

  • Andy
    Andy |

    20. 10. 2013 12:57

    recept je moc dobrý.Já jsem přidala ještě grilovací koření a pokapala citronem.

  • Michal Neumann
    Michal Neumann |

    9. 10. 2013 13:09

    Absolutní humus!Co to může být za člověka který dá na rybu,slaninu.česnek,cibuly. Nechápu,lidi mejte rozum a tento recept nevařte.

  • plevel
    plevel |

    2. 3. 2011 20:18

    no uprimne.. uz to nikdy neuvarim :-$ nechutnalo to ani jako ryba ani jako anglicka a ani moc jako cibule.. misto chuti podivna pachut :-$

  • jiří jaroš
    jiří jaroš |

    7. 1. 2010 16:40

    Vynikající!!! Děkuji za recept. Pošmáknul jsem si já manželka i synek. Akorát jsem tu rybu dělal společně brambory a přidal jsem drcený kmín a lehce pokapal citronem. ale jinak super mňamka !!! :-)