Autor:

Pečená jablka se zálivkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Jablka
čím větší tím lepší
4 ks
Müsli  
Hrozinky  
Citron 1 ks
Červené víno
víno s vysokým obsahem železa lze koupit v lékárně
1 l
Moučkový cukr 4 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout.
Mezitím smícháme müsli a hrozinky, kterými později vycpeme díry po jádřincích.
Položíme jablka do hlubokého pekáčku, zalijeme je vínem tak, aby bylo asi v polovině výšky jablka a nasypeme cukr. (Je možné přisypat trochu skořice.)
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 15 minut. Po upečení vyndáme jablka na talíř.
Do pekáčku za stálého míchání přisypeme škrob, vaříme, dokud nezíská krémovou strukturu.
Poté přelijeme jablka horkou omáčkou a podáváme jako dezert.
Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Pečená jablka se zálivkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web