Autor:

Pečená jablka se zálivkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Jablka
čím větší tím lepší
4 ks
Müsli  
Hrozinky  
Citron 1 ks
Červené víno
víno s vysokým obsahem železa lze koupit v lékárně
1 l
Moučkový cukr 4 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout.
Mezitím smícháme müsli a hrozinky, kterými později vycpeme díry po jádřincích.
Položíme jablka do hlubokého pekáčku, zalijeme je vínem tak, aby bylo asi v polovině výšky jablka a nasypeme cukr. (Je možné přisypat trochu skořice.)
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 15 minut. Po upečení vyndáme jablka na talíř.
Do pekáčku za stálého míchání přisypeme škrob, vaříme, dokud nezíská krémovou strukturu.
Poté přelijeme jablka horkou omáčkou a podáváme jako dezert.
Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Pečená jablka se zálivkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web