Pečená Chalava

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      šálek máslo
    • 1
      šálek cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      šálek mandle - loupané pokrájené na tenké plátky
    • 1
      lžička skořice - mletá
  • Na sirup
    • 2,5
      šálek cukr
    • 3
      šálek voda
    • 1
      ks skořice celá
    • 3
      ks hřebíček 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku se skořicí, ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě mouku a pěnu. Potom lehce vmícháme mandle a těsto vylejeme na vymazaný plech. Pečeme na středním ohni asi 3/4 hodiny.
2
Mezitím uděláme z vody, cukru a ingrediencí sirup, který několikrát necháme přejít varem. Potom odstraníme skořici a hřebíček a sirup rovnoměrně vylejeme na upečenou chalavu. Necháme vše vychladnout, nakrájíme na kostky a podávame.
3
Jelikož jde o řecký recept, tak doporučuji k němu podávat sklenku vody.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.