Autor:

Pečená Chalava

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 3 šálek
Máslo 1 šálek
Cukr 1 šálek
Vejce 4 ks
Mandle - loupané
pokrájené na tenké plátky
1 šálek
Skořice - mletá 1 lžička
Na sirup
Cukr 2,5 šálek
Voda 3 šálek
Skořice
celá
1 ks
Hřebíček
2-3
3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Smícháme mouku se skořicí, ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a pomalu přidáváme střídavě mouku a pěnu. Potom lehce vmícháme mandle a těsto vylejeme na vymazaný plech. Pečeme na středním ohni asi 3/4 hodiny.

Mezitím uděláme z vody, cukru a ingrediencí sirup, který několikrát necháme přejít varem. Potom odstraníme skořici a hřebíček a sirup rovnoměrně vylejeme na upečenou chalavu. Necháme vše vychladnout, nakrájíme na kostky a podávame.

Jelikož jde o řecký recept, tak doporučuji k němu podávat sklenku vody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pečená Chalava

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web