Patizonová polévka ala květáková

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • patizony
    • cibule
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek nebo květ
    • kurkuma (kdo má rád)
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Patizon pokud je čerstvý můžeme ponechat i se slupkou, je měkkoučká, pokud už je starší, raději oloupeme, zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kostičky.
2
Orestujeme si cibulku a přidáme půl nakrájených patizonů, osolíme, opepříme a uvaříme. Druhou polovinu patizonu umixujeme s mlékem a přidáme do polévky.
3
Ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou a můžeme jako přílohu orestovat chléb nebo housku. Nebo kdo má rád, může přidat na kostičky nakrájený sýr. Nebo v polévce přivařit nakrájené brambory.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.