Patizonová (kedlubnová) minutka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g patizony nebo kedlubna, očištěné
    • 100
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova...
    • 100
      g cibule
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl nebo sojová omáčka
    • játra - dle chuti, nejsou nutná
    • majoránka - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným česnekem a měsíčky cibule. Můžeme opepřit, ale solíme až po osmažení, aby nám zelenina nepustila vodu a nezačala se dusit místo smažení.
2
Pokud máme rádi játra (drůbeží, vepřová, králičí), pokrájíme je a smažíme společně se směsí. Navíc můžeme směs ke konci smažení dochutit i troškou majoránky.
3
Podáváme s chlebem, rýží, bramborem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.