Pastýřské řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: engelika

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek roštěná - říka se tomu spíš roštěnka
    • 1
      plátek vepřová panenka
    • 3
      ks vejce
    • hladká mouka - na obalení
    • mléko
    • strouhanka - nejlépe z rohlíků
    • máslo
    • sádlo - jenom dodá řízkům dobrou chuť
    • 1
      ks česnek - na naložení masa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Plátky roštěné důkladně naklepejte, osolte, potřete utřeným česnekem, pokapejte olejem a nechte (nejlépe přes noc) proležet.
2
2) Pak maso (včetně plátku vepřové panenky) obalte v trojobalu. Důležitá je dobrá strouhanka z rohlíků, do vajíček lze přidat trochu mléka. Smažte na směsi oleje, sádla a másla.
3
3) Opečené řízky nezapomeňte vysušit v ubrousku. Máslo se s olejem nepřepálí, ale dodá spolu se sádlem masu dobrou chuť.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.