Autor:

Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa (vykostěná)
4 ks
Plátkový sýr 2 plátek
Šunka
jakákoli
4 plátek
Vejce 1 ks
Gulášová polévka v sáčku 1 balení
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Koření
podle chuti
 
Rýže  
Ingredience na trojobal  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a okořeníme (já používám granulovaný česnek, gyros a grilovací koření, ale jinak, jak komu chutná). Na takto okořeněné kuřecí plátky poklademe na každý plátek prsou půl plátku sýra (plátek sýra musí být rozkrojený na polovinu), 1 kolečko šunky a 1 čtvrtku vejce. Takto připravený kuřecí plátek zabalíme pomocí buď klobásové nitě párátek, aby se neotevřel. Obalíme jak jsme zvyklí = mouka - vejce - strouhanka ,a než dáme na pánev s olejem, ještě jednou namočíme tento kousek do vejce, které je smíchané s trochou mouky. Udělá se takové těstíčko. Vložíme na rozpálenou pánev. POZOR: hodně oleje na nejnižším ohni! Smažíme dozlatova.

Než se nám udělají kuřecí prsa, uvaříme rýži.

Poté uvaříme gulášovou polévku, ale nedržíme se návodu množstvím vody, ale chceme, aby to bylo husté jako omáčka. Pořádně mícháme, aby nevznikly hrudky. Jakmile máme vše hotové, poklademe nejdříve na talíř maso, ze kterého vytáhneme špejle nebo odstraníme nit, dále rýži a tu polejeme trochou gulášové polévky. Té dáme podle chuti jak chceme, aby vypadala rýže. Buď méně a bude sušší, více polévky - vlhčí.

Podáváme se zeleninou nejlépe zavřenou cibulkou či okurkem a gurmán si může dát pivo.

Z jednoho kousku masa se bez problému nají 2 lidé, je to hodně syté jídlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

Komentáře

  1. KvětaŠ   07.12.2012 | 19:03 | reagovat | závadný

    to sem může psát každý blb co chce? to nebývalo

  2. Antonia Trusková   18.02.2009 | 13:25 | reagovat | závadný

    Pani Ladislava; u nás sa mäso nepredáva vakuovo balené, je cerstvé, kuracie rezne majú záruku 3 dni a sú vzdy temer na milimeter rovnako nakrájané, pretoze to krájajú strojom. Takze po odskúsaní jedného balenia (cca 270-300 g) viete aké sú ostatné. A to nielen dnes ale vzdy.Iný kraj, iné zvyky.U mäsiara neviete, ci mäso, ktoré Vám predáva je od vcera, alebo od Vianoc...Balené mäso je vzdy s väcsou zárukou a istotou, ze nekupujete macku vo vreci. Výrobca za to rucí.Preto mäsiarstva prakticky zanikli, hlavne kvôli nedôvere a necestnosti mäsiarov. Ale to uz je o niecom inom...

  3. ladislava staffenová   17.02.2009 | 16:40 | reagovat | závadný

    Antonie - ono záleží na tom, jaké máte zkušenosti s kupovanými plátky jakéhokoli masa vakuově balenými, takže je nevidíte celé. Z důvodů kvality plátků si je raději buď udělám sama, nebo je přede mnou nakrájí řezník z čerstvého masa.

  4. Antonia Trusková   16.02.2009 | 22:36 | reagovat | závadný

    Otázka:Nie je jednoduchšie kúpiť mäso už nakrájané na 1 cm plátky a vyhnúť sa tak naklepávaniu a tým ničeniu vlákien a teda zbytočnému vysušovaniu mäsa? V kulinársky rozvinutých krajinách sa "naklepávanie" akéhokoľvek mäsa už roky pri príprave nepoužíva.

  5. Jarka O.   11.02.2009 | 18:55 | reagovat | závadný

    Nebude ta omáčka přesolená, když se dá málo vody?

    1. Áda   04.03.2011 | 16:56 | reagovat | závadný

      je to slaný...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web