Autor:

Paštika z lískových ořechů a šalvěje

Střední
Ingredience
Lískové oříšky 150 g
Sezamová semínka 50 g
Žervé 225 g
Prolisovaný česnek
prolisovaný
2 stroužek
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Šalvěj
nasekaná
1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Mléko 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ze sýra

Troubu zahřejte na 180 °C. Na jeden plech dejte lískové ořechy a na druhý plech sezamová semínka. Zvolna je v troubě pražte 10-15 minut. Když ořechy vychladnou, oloupejte je.

Promíchejte ořechy se semínky a rozdrťte je. Polovinu ořechů a semínek můžete rozdrtit najemno a druhou polovinu nahrubo, nebudete mít paštiku najemno. V misce utřete žervé, česnek, sůl, pepř, šalvěj, olej. Přimíchejte lískovou a sezamovou směs, přilejte mléko, abyste získali polotekutou konzistenci. Lískové ořechy absorbují část tekutiny.

Podávejte vychlazené ve formičkách na sýrové bochníčky, případně na listech hlávkového salátu s topinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Paštika z lískových ořechů a šalvěje

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   20.03.2006 | 10:28 | reagovat | závadný

    Mhmm, tohle je dobré už od pohledu, ukládám:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web