Paštika z kuřecích jater

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg játra kuřecí
    • 0,5
      kg sádlo syrové
    • 2
      lžíce paštikové koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra odblaníme a umeleme, sádlo rovněž umeleme. Oboje smícháme a přidáme dle chuti koření. Směs plníme do malých skleniček (např. od přesnídávky s uzavíratelným víčkem - těch naplním cca 9-10) a cca 1 1/2 hodiny zavařujeme ve vodní lázni, která nesmí přesáhnout teplotu 80 °C, jinak by se obě ingredience od sebe oddělily.
2
Paštika se tak dá použít kdykoliv je třeba.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Tereza Hulová
    Tereza Hulová |

    6. 2. 2015 22:58

    Zkoušela jsem paštiku udělat a i přesto, že jsem nikdy dříve paštiku nedělala, tak se povedla a je chuťově vynikající. Lepší, než z obchodu.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 8. 2006 17:43

    Nikdy jsem paštiku nedělala,ale tohle zkusím nebo aspoň navnadím bráchu,ať se do toho pustí a já si pak už jen ochutnám finálový výrobek.:o)

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    7. 8. 2006 12:14

    Kupuji paštikové koření od Vitany. Je v něm všechno, včetně soli. Když do jater použijete místo paštikového koření, koření na divočinu, je paštika ještě lepší.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 8. 2006 11:02

    Paštikové koření jsem neviděla.Obsahuje sůl nebo je to jen nějaká směs,kterou si člověk musí namíchat sám?..o)