Paštika z králíka pro paní Mílu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g králičí maso přední s kostmi
    • 350
      g vepřová plec
    • 1
      ks játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • zázvor - mletý
    • 20
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým umeleme (nebo rozmixujeme, paštika pak bude jemnější). Přidáme vejce, koření, smetanu a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs vložíme do olejem vymazané chlebíčkové formy (tu můžeme vyložit tenkými plátky anglické slaniny), pokryjeme ji alobalem, který ohneme přes hrany formy a dobře upevníme. Naplněnou formu postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 2 hodiny. Poté paštiku necháme vychladnout ve fomě, studenou vyklopíme, očistíme od rosolu, zabalíme do alobalu a uložíme do chladu. Paštiku lze také naplnit do skleniček (neplníme po okraj) a ty potom pečením ve vodní lázni sterilizovat.
2
Paštika je velmi jemná. Pokud jí nestačíme spotřebovat zastudena, obalíme nakrájené plátky v trojobalu a osmažíme.
3
Recept pochází z Praktické kuchařky Libuše Vlachové.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Di -
    Di - |

    24. 2. 2009 15:05

    Prosím o opravu překlepu, ta paní se jmenuje Vlachová. To ona to tak hezky popsala. Díky.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    24. 2. 2009 12:14

    Děkuji za recept, určitě vyzkouším, než jsem se podívala sem, tak jsem se zbytečně ptala v diskuzi.Prima jste to popsala, díky.