Paštika paní Olgy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička koření zabijačkové
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku uvaříme do kašovité směsi. Na oleji osmahneme cibuli. Přimícháme čočkovou kaši a okořeníme. Zalijeme rozšlehanými vejci a propracujeme na vláčnou hmotu bez žmolků. Podusíme za občasného míchání. Pekáček nebo paštikovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou. Naplníme hmotou a rychle zapečeme. Krájíme úplně vychladlou. Necháme přes noc v lednici.

Komentáře k receptu

  • Jana V.
    Jana V. |

    17. 1. 2007 14:40

    Taky jsem vyzkoušela,jedli jsme s čínským zelím jako salátem,chlebem,nebo s mrkvovým salátem.Je to zdravé,ale příliš často to doma nedělám.

  • romana behenská
    romana behenská |

    16. 1. 2007 17:06

    My to jíme jako chuťovku za studena, s okurkou a chlebem.

  • Marie
    Marie |

    15. 1. 2007 21:32

    Já se omlouvám, ale vůbec jsem nepochopila jestli je to chuťovka, příloha nebo hlavní jídlo, to se jí studené?

  • romana behenská
    romana behenská |

    12. 1. 2007 20:27

    Není potřeba mixovat. Stačí pouze rozvařit do kašovité konzistence.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    12. 1. 2007 15:52

    To se vůbec nemixuje?