Autor:

Pasticio

Střední
Ingredience
Makaróny 500 g
Rajčata 1 plechovka
Rajský protlak
Cibule
Vepřové maso
500-600
600 g
Oregáno  
Vegeta  
Olivový olej  
Máslo  
Hladká mouka  
Mléko  
Sýr  
Tuk  
Strouhanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Na pánvi: cibuli nadrobno osmahnout na olivovém oleji, přidat mleté maso, trochou grilovacího koření, vegetu a více oregana. Maso na pánvi rozdělovat na menší kousky. Přidat protlak, rajčata z konzervy, klidně ještě čerstvá k tomu (taky menší kostky). Chvilku vařit. Uvařit makaróny podle návodu, půjdou ještě do trouby, takže nerozvařit.Vymazat pekáček a vysypat strouhankou. Polovinu uvařených makarónů klademe na dno. Na ně rovnoměrně celou směs z pánve. Přikryjeme druhou polovinou makarónů. Do pánve z masa (využít že je od oleje) dáme 2-3 lžíce másla, zasypat moukou a zalít mlékem - uděláme jíšku, míchat několik minut do hladka. Okořenit oreganem. Až jíška ztuhne, vsypeme do ní nastrouhaný sýr a poklademe ji na makaróny v pekáčku. Pečeme cca 45 minut, ne zprudka, aby to neprskalo, sýr zezlátne.
Nejlépe krájet vychládlé, protože to pak lépe drží tvar.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Ciabatta Tip na víkend: Upečte si italské pečivo Články z

Komentáře k receptu: Pasticio

Komentáře

  1. nany   27.04.2012 | 21:00 | reagovat | závadný

    na originál pasticio se dává ta zálivka co tady píše majitelka receptu.....bešamel spíše na lasagně,zkuste a uvidíte ;-)

  2. Filip Solomon   18.09.2007 | 1:42 | reagovat | závadný

    Doporučuji na 100% použít hovězí maso. Do bešamelu a do masa s rajčaty přidat hovězí bujón a nakonec před zapékáním posypat navíc parmazánem nebo nějakou alternativou třeba sýrem pecorino, stačí jen troška.

  3. veronika pleska   06.02.2007 | 20:43 | reagovat | závadný

    Bezne na pasticio pouzivam mlete hovezi maso, s veprovym to podle mne neni ono. misto jisky se da pouzit besamel, bez ktereho to snad neni ani ono...

  4. Nikola Arcanidu   28.06.2006 | 15:21 | reagovat | závadný

    Nevadí, naopak, ona pak chytne barvu a je to lepší, navíc, nešpiní se tolik nádobí. Nebojte se..

  5. Lucie   27.06.2006 | 23:25 | reagovat | závadný

    Mám jednu otázku, ta jíška se dělá v pánvi po mase, kde byl ale taky protlak a rajčata, to nevadí?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web