Autor:

Pařížské tyčky

Obtížné
Těsto
Vejce 3 ks
Mleté vlašské ořechy 300 g
Moučkový cukr 300 g
Hladká mouka 3 lžíce
Krém
Vejce 3 ks
Cukr krupice 120 g
Kakao 30 g
Máslo
nebo 1/2 másla a 1/2 Hery
1 ks
Ingredience
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Smícháme ingredience na těsto.
Hladce umíchané těsto dáme do sáčku a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme tyčky široké cca 1,5 cm, dlouhé cca 8 cm.
Během pečení se trochu roztáhnou. Pečeme 10 minut.
Příprava krému: ve vodní lázni šleháme vejce, cukr a kakao. Pak do vychladlé hmoty zašleháme máslo (nebo máslo s Herou).
Krémem naplníme zdobící sáček a na každou tyčku vytlačíme krémovou vlnovku.
Pak na plech nebo větší tác narovnáme špejle tak, abychom na ně mohli odkládat v čokoládě omočené tyčky, protože by se jinak přilepily (ty špejle se osvědčily). Připravíme si čokoládovou polevu do menšího kastrůlku, namáčíme v ní tyčky krémovou vrstvou dolů a odkládáme je na špejle, kde je necháme ztuhnout.
Krém má tu výhodu, že je trvanlivější. Ovšem ani tak se tyčky dlouho „neohřejí“, jakmile je ochutnáte, musíte se krotit :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Pařížské tyčky

Komentáře

  1. Vlaďka Dary   08.12.2007 | 16:32 | reagovat | závadný

    Ve vyhřáté troubě při 170stup.necelých 10minut.Když tyčkyzačínají růžovět,vytahuju je ven

  2. Vlaďka Dary   08.12.2007 | 16:31 | reagovat | závadný

    Ve vyhřáté troubě při 170stup.necelých 10minut:)

  3. ester romankova   04.12.2007 | 17:51 | reagovat | závadný

    musim strucne rici vyborne je to skoro jako nejaky mensi zakusek davam 1

  4. Milada   26.11.2007 | 17:24 | reagovat | závadný

    V recepru není uvedeno,na kolik stupňů se pečou a jak dlouho?Mám je dát do vyhřáté trouby nebo spíš v trubě při nízké teplotě sušit?Kdo je peče,poraďte mi,prosím

  5. Marsí   26.11.2007 | 9:08 | reagovat | závadný

    Květko dělám to tak, jen mi přišly ty špejle jako dobrý nápad..:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web