Pařížáček

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce voda horká
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 30
      g kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Kaše
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
  • Krém
    • 150
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 20
      g kakao
  • Navíc
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: žloutky třeme s cukrem a za stálého míchání postupně přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec ušlehaný tuhý sníh.
2
Kaše: na sporáku rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme mlékem a svaříme na hladkou kaši, odstavíme a za stálého míchání vychladíme.
3
Krém: vyšleháme máslo s cukrem a přidáváme kakao a vychladlou kaši.
4
Dokončení: na korpus navršíme krém, vyhladíme do rovna, ozdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou a povrch posypeme strouhanou čokoládou.
5
U nás to mají nejraději moje děti. Dělám jim ho k svátku a nezbyde nikdy ani kousíček.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.