Autor:

Pařížáček

Střední
Korpus
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 150 g
Voda
horká
4 lžíce
Polohrubá mouka 70 g
Kakao 30 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Kaše
Máslo 30 g
Hladká mouka 30 g
Mléko 250 ml
Krém
Máslo 150 g
Cukr 100 g
Kakao 20 g
Navíc
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Čokoláda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Korpus: žloutky třeme s cukrem a za stálého míchání postupně přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec ušlehaný tuhý sníh.

Kaše: na sporáku rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme mlékem a svaříme na hladkou kaši, odstavíme a za stálého míchání vychladíme.

Krém: vyšleháme máslo s cukrem a přidáváme kakao a vychladlou kaši.

Dokončení: na korpus navršíme krém, vyhladíme do rovna, ozdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou a povrch posypeme strouhanou čokoládou.

U nás to mají nejraději moje děti. Dělám jim ho k svátku a nezbyde nikdy ani kousíček.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Pařížáček

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web