Pařené papriky (Bulharsko)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks paprikové lusky
    • česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • ocet
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z nich sloupneme slupku a vyjmeme semena.
2
Osolíme, potřeme rozdrceným česnekem, polijeme trochou olivového oleje a octovou vodou.

Komentáře k receptu

  • Jaruna
    Jaruna |

    1. 2. 2011 16:59

    Peču je úplně stejně, ale dělám z nich potom salát. Pečené oloupané papriky potrhám - podélně, přidám česnek nakrájený na slaboučká kolečka, přidám petrželovou nať kudrnku a vše zakápnu olivovým olejem. Přisolím dle chuti. Vychladím. S bagetou, nebo jiným pečivem je to výborná večeře.