Autor:

Paradiso

Střední
těsto
Polohrubá mouka 1 hrnek
Hladká mouka 1 hrnek
Cukr
necelý
1 hrnek
Vanilkový cukr
Mléko 1 hrnek
Vejce
Bílek
Prášek do pečiva
náplň
Žloutek 4 ks
Bílá čokoláda 100 g
Cukr 100 g
Máslo 200 g
Pudinkový prášek 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty, Řezy

Utřeme cukr s vajíčkem, přidáme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech a pečeme cca 35 minut.

Ve vodní lázni necháme rozpustit cukr s čokoládou, pudinkovým práškem a 3 lžícemi studené vody, plamen stáhneme na minimum a postupně přidáváme žloutky pokojové teploty. Odstavíme a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Do vychlazené hmoty zašleháme máslo a dáme alespoň na 30 minut do ledničky, nejlépe do mrazáku.

Korpus rozkrojíme na půl. Na první plát navršíme vychlazený krém, přiklopíme druhým plátem a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Paradiso

Komentáře

  1. Jana   19.01.2013 | 13:23 | reagovat | závadný

    Konečný výsledek byl o ničem :/ Nechutnalo to jako Paradiso..! :/ Škoda suroviny :-(

  2. Katka Maršálková   16.03.2007 | 8:42 | reagovat | závadný

    Tak jsem včera upekla a akorát jsem buchtu posnídala. Když jsem včera ochutnala samotný krém, tak z něj byl hodně cítit pudinkový prášek. Buchta mi přijde trošku tvrdší... Jíst se to dá :o) ale, asi bohužel nezařadím mezi oblíbené...

  3. Zuzana   15.03.2007 | 11:03 | reagovat | závadný

    naprosto souhlasím s Markétou, komentujte receot a ne překlepy či chyby...

  4. Hana Rožníčková   15.03.2007 | 10:22 | reagovat | závadný

    Já myslím, že Markéta chtěla zažertovat, třeba to má dvojí smysl, a třeba předpokládala, že se někdo chytne....

  5. Jana Kutačová   15.03.2007 | 10:13 | reagovat | závadný

    Zase stejný problém...Už se tady nejméně 100x probíraly pravopisné chyby u komentářů.Ne každý je K.J.Erben a důležitý je zde obsah sdělení.Taky mi hned oko padlo na tu chybu,ale nemyslím si,že cílem těchto stránek o vaření je opravovat chyby v textu :o)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web