Papriky plněné zelím

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 2 l sklenici
    • 6
      ks paprika žlutá
    • 800
      g hlávkové zelí
    • 30
      g cukr
    • 20
      g sůl
    • 1
      ks červená paprika
  • Nálev
    • 2
      dl ocet
    • 1
      lžička pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička hořčičné semínko
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávku zelí opláchneme a nastrouháme, prosladíme, osolíme a necháme 1,5 hodiny uležet. Papriky omyjeme, odkrojíme vrchní část. Z paprik odstraníme jádřince, vnitřní žebra a dobře vypláchneme. Naplníme zelím, dáme do sklenic a prokládáme nakrájenou paprikou. Vodu, ocet a přisady na nálev 2 minuty povaříme, vlijeme do sklenic a uzavřeme. Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a při teplotě 95-100 °C sterilujeme 35 minut.

Komentáře k receptu

  • vasek
    vasek |

    26. 9. 2015 19:13

    to množství vody tam važně chybi :-S

  • Puni
    Puni |

    31. 8. 2013 11:17

    Já taky chtěla dělat :-(

  • blanka
    blanka |

    27. 9. 2012 06:08

    recept jsem chtěla udělat, ale u nálevu chybí množství vody.