Autor:

Papriky plněné zelím

Na 2 l sklenici
Paprika
žlutá
6 ks
Hlávkové zelí 800 g
Cukr 30 g
Sůl 20 g
Červená paprika 1 ks
Nálev
Ocet 2 dl
Pepř celý 1 lžička
Bobkový list 2 ks
Cukr 2 lžička
Hořčičné semínko 2 lžička
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Hlávku zelí opláchneme a nastrouháme, prosladíme, osolíme a necháme 1,5 hodiny uležet. Papriky omyjeme, odkrojíme vrchní část. Z paprik odstraníme jádřince, vnitřní žebra a dobře vypláchneme. Naplníme zelím, dáme do sklenic a prokládáme nakrájenou paprikou. Vodu, ocet a přisady na nálev 2 minuty povaříme, vlijeme do sklenic a uzavřeme. Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a při teplotě 95-100 °C sterilujeme 35 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
3.83 6 5 1

Komentáře k receptu: Papriky plněné zelím

Komentáře

  1. vasek   26.09.2015 | 19:13 | reagovat |

    to množství vody tam važně chybi :-S

  2. Puni   31.08.2013 | 11:17 | reagovat |

    Já taky chtěla dělat :-(

  3. blanka   27.09.2012 | 6:08 | reagovat |

    recept jsem chtěla udělat, ale u nálevu chybí množství vody.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web