Papriky plněné šafránovou rýží

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks červená paprika
    • 300
      g dlouhozrnná rýže
    • 1
      lžička šafrán
    • 1
      svazek cibulka pórková
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks červené feferonky
    • 100
      g zelené olivy s papričkou
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky omyjeme, odřízneme vršky a důkladně odstraníme semeníky. Rýži vaříme asi 25 minut v 600 ml osolené vody, pak rovnoměrně vmícháme šafrán a stáhneme z plotny. Na rozpáleném oleji asi 5 minut smažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a vmícháme najemno posekaný lusk z feferonky. Olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibulky a olivy vmícháme do uvařené rýže, osolíme a opepříme. Papriky upravíme na mísu, naplníme je rýžovou nádivkou a podáváme.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.