Paprikový salát s tofu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks paprika - žlutá
    • 100
      g tofu (Můžete použít i jiný bílý sýr)
    • 100
      g sýr Libovolný slaný
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva 1/2
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      dl zakysaná smetana
    • kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tofu nakrájíme na malé kostky, vložíme do smetany, osolíme a necháme 2-3 hod. odstát. Potom ho scedíme a přidáme k němu na malé kostičky nakrájené papriky, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou a olejem a promícháme.
2
Salát rozdělíme na porce, každou posypeme strouhaným slaným sýrem a koprem a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Gattermayerova
    Gattermayerova |

    18. 11. 2011 13:11

    Zkusím, vypadá to dobře, miluju papriku! Akorát mi tam trošku neladí ten kopr :)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    25. 5. 2008 06:43

    Som rada, že vám chutilo :)))

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    24. 5. 2008 21:00

    Salát podle tohoto receptu je skvělý. Budu zkoušet i další druhy tofu,ale základ mám.Díky.L.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 5. 2008 18:35

    Moc děkuju.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 5. 2008 18:34

    V tomto recepte sa ten syr necháva v smotane kvôli chuti, zjemneniu a časť smotany , ktorá na ňom ostane zároveň tvorí súčasť zálievky.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 5. 2008 17:55

    Měla bych dotaz na autorku receptu,paní Terezku - tofu se teď učím používat,váš recept mě zaujal,mám jen dotaz - proč ho necháváte v té smetaně?V jiných receptech jsem se s tím nesetkala,ale určitě pro to máte důvod.Možná kvůli chuti smetany,která ho prostoupí nebo tofu získá jiné vlastnosti? dík moc za odpověď,každopádně ho vyzkouším hnd přesně podle Vašeho receptu.štafl.