Autor:

Paprikové čatní

Snadné
Ingredience
Cibule 4 ks
Cukr 4 lžíce
Francouzská hořčice 1 lžíce
Ocet 2 dl
Bílé víno 2 dl
Sůl  
Paprika
4 zelené a 4 červené
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Papriky a cibuli nakrájíme na drobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilejeme víno a ještě chvíli podusíme. Potom naplníme do skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru až do vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Paprikové čatní

Komentáře

  1. Tereza J.   17.07.2007 | 15:55 | reagovat |

    Dušan, cibuľu a papriky dusím so všetkým dokopy mimo vína, teda s horčicou, cukrom , octom, osolím, víno až nakoniec. Teda nedusím na oleji zeleninu. Plním do rôznych fľaštičiek, malých, od horčíc , pochutín, aké mám doma, takže ťažko presne povedať koľko toho vyjde, závisí to aj od mäsitosti paprík, ale asi 3-4 majonézové fľašky. Sterilizovať netreba, plníte horúcu zmes, tým, že otočíte dnom nahor, zabránite vstupu vzduchu okolo viečka. Keď vychladne, otočíte normálne a odložíte.

  2. Dušan   17.07.2007 | 15:21 | reagovat |

    Paní Terezo, cibuli a papriku dusíte na oleji, anebo jenom podlijete octem? Koli skleniček asi uděláte? Čatní se nemusí sterilovat?

  3. Kuchařka on-line   17.07.2007 | 15:04 | reagovat |

    Opraveno

  4. Tereza J.   17.07.2007 | 14:56 | reagovat |

    Vierka, ďakujem ti za upozornenie?))) Vypadlo mi to pri prepisovaní. Patria tam 4 veľké cibule. Prosím p. Kovářovou o doplnenie. Ďakujem.Anonym, v obchode som nevidela, niekde snáď nejaké čatné kúpite, ale je dosť drahé. Čatní je hustá omáčka, ktorú použijete k studeným a teplým mäsám, ku grilovaným, všade tam, kde by ste použila horčicu - k údeninám a pod.

  5. Věra z DC   17.07.2007 | 14:54 | reagovat |

    Jejda na receptech je "Čatní - paprikové" od M. Vrabcové a je to skoro stejné :-((

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web