Autor:

Paprikové čatní

Snadné
Ingredience
Cibule 4 ks
Cukr 4 lžíce
Francouzská hořčice 1 lžíce
Ocet 2 dl
Bílé víno 2 dl
Sůl  
Paprika
4 zelené a 4 červené
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Papriky a cibuli nakrájíme na drobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilejeme víno a ještě chvíli podusíme. Potom naplníme do skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru až do vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Snídaně do postele aneb Překvapení pro rodiče Články z

Komentáře k receptu: Paprikové čatní

Komentáře

  1. Tereza J.   17.07.2007 | 15:55 | reagovat | závadný

    Dušan, cibuľu a papriky dusím so všetkým dokopy mimo vína, teda s horčicou, cukrom , octom, osolím, víno až nakoniec. Teda nedusím na oleji zeleninu. Plním do rôznych fľaštičiek, malých, od horčíc , pochutín, aké mám doma, takže ťažko presne povedať koľko toho vyjde, závisí to aj od mäsitosti paprík, ale asi 3-4 majonézové fľašky. Sterilizovať netreba, plníte horúcu zmes, tým, že otočíte dnom nahor, zabránite vstupu vzduchu okolo viečka. Keď vychladne, otočíte normálne a odložíte.

  2. Dušan   17.07.2007 | 15:21 | reagovat | závadný

    Paní Terezo, cibuli a papriku dusíte na oleji, anebo jenom podlijete octem? Koli skleniček asi uděláte? Čatní se nemusí sterilovat?

  3. Kuchařka on-line   17.07.2007 | 15:04 | reagovat | závadný

    Opraveno

  4. Tereza J.   17.07.2007 | 14:56 | reagovat | závadný

    Vierka, ďakujem ti za upozornenie?))) Vypadlo mi to pri prepisovaní. Patria tam 4 veľké cibule. Prosím p. Kovářovou o doplnenie. Ďakujem.Anonym, v obchode som nevidela, niekde snáď nejaké čatné kúpite, ale je dosť drahé. Čatní je hustá omáčka, ktorú použijete k studeným a teplým mäsám, ku grilovaným, všade tam, kde by ste použila horčicu - k údeninám a pod.

  5. Věra z DC   17.07.2007 | 14:54 | reagovat | závadný

    Jejda na receptech je "Čatní - paprikové" od M. Vrabcové a je to skoro stejné :-((

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web