Autor:

Papriková zelňačka

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Kysané zelí
Je třeba znát svou správnou značku, ve finiši to usnadní spoustu práce...
1 ks
Brambory
Větších, ale jak to každý rád
6 ks
Mletá sladká paprika 1 balíček
Pepř celý 8 ks
Nové koření 4 ks
Bobkový list
Větší lupeny, jinak tři :)
2 ks
Cukr 2 lžíce
Sůl
Odhadem - vařím od oka.
3 lžička
Pepř mletý
Nebo víc, jak kdo chce, řiďte se tím, co vám chutná
1 špetka
Klobása
Nejlépe Gombasecká... věřte :)
2 ks
Zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy:

Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být „opečená“. :) V tomto okamžiku si nechte v rychlovarné konvici vařit cca 1,5 l vody.
Pak, až bude výpek z klobás smíchaný s olejem, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a smažíme dosklovata. Když je cibulka tak akorát, přilejte na dno hrnce vodu a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Ztlumte a cca 3-4 minuty nechte vyvařit.
Posypte paprikou, množství cca 3/4 pytlíku, ale víc neuškodí. Pořádně promíchejte, pozor, paprika má tendenci se připékat, takže míchat. Chvilku povařte.
Přihoďte zcezené kysané zelí, důkladně promíchejte, nechte minutku prohřát. Zalijte vodou z konvice, promíchejte a nechte malou chvilku vařit.
Přihoďte dvě až tři lžíce cukru (podle kyselosti zelí) - teď radši dvě, dohnat to jde až pak. :)
Necháme si vařit dalších 1,5 l vody v konvici.
Mezitím přihodíme nadrobno krájené brambory (já vím, vařit brambory v kyselém je zvrácené, ale je to to ono). Dolijeme cca něco přes litr, přiklopíme a vaříme do změknutí brambor.
Nyní pomocí cukru/octa/pepře/soli doladíme chuť tam, kam si přejeme. Ale pozor - víc do sladka.
Odstavíme z ohně a přidáme velký kelímek kysané smetany a důkladně promícháme.
No, a pak nechejte ochutnat přátelům a už se jich nezbavíte. :)

Pokud to budete chtít mít hustější, do kroku po zesklovatění cibulky přihoďte trochu hladké mouky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Papriková zelňačka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web