Autor:

Papriková zelňačka

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Kysané zelí
Je třeba znát svou správnou značku, ve finiši to usnadní spoustu práce...
1 ks
Brambory
Větších, ale jak to každý rád
6 ks
Mletá sladká paprika 1 balíček
Pepř celý 8 ks
Nové koření 4 ks
Bobkový list
Větší lupeny, jinak tři :)
2 ks
Cukr 2 lžíce
Sůl
Odhadem - vařím od oka.
3 lžička
Pepř mletý
Nebo víc, jak kdo chce, řiďte se tím, co vám chutná
1 špetka
Klobása
Nejlépe Gombasecká... věřte :)
2 ks
Zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy:

Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být „opečená“. :) V tomto okamžiku si nechte v rychlovarné konvici vařit cca 1,5 l vody.
Pak, až bude výpek z klobás smíchaný s olejem, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a smažíme dosklovata. Když je cibulka tak akorát, přilejte na dno hrnce vodu a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Ztlumte a cca 3-4 minuty nechte vyvařit.
Posypte paprikou, množství cca 3/4 pytlíku, ale víc neuškodí. Pořádně promíchejte, pozor, paprika má tendenci se připékat, takže míchat. Chvilku povařte.
Přihoďte zcezené kysané zelí, důkladně promíchejte, nechte minutku prohřát. Zalijte vodou z konvice, promíchejte a nechte malou chvilku vařit.
Přihoďte dvě až tři lžíce cukru (podle kyselosti zelí) - teď radši dvě, dohnat to jde až pak. :)
Necháme si vařit dalších 1,5 l vody v konvici.
Mezitím přihodíme nadrobno krájené brambory (já vím, vařit brambory v kyselém je zvrácené, ale je to to ono). Dolijeme cca něco přes litr, přiklopíme a vaříme do změknutí brambor.
Nyní pomocí cukru/octa/pepře/soli doladíme chuť tam, kam si přejeme. Ale pozor - víc do sladka.
Odstavíme z ohně a přidáme velký kelímek kysané smetany a důkladně promícháme.
No, a pak nechejte ochutnat přátelům a už se jich nezbavíte. :)

Pokud to budete chtít mít hustější, do kroku po zesklovatění cibulky přihoďte trochu hladké mouky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Papriková zelňačka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web