Autor:

Paprika řízky

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
většinou dělám z plece bez kosti
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá sladká paprika  
Hladká mouka  
Kečup  
Hořčice plnotučná  
Sojová omáčka  
Worcestrová omáčka  
Grilovací koření  
Masox 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké paprice, poté v mouce.

Řízky zprudka opékáme na pánvi, nejlépe na vepřovém sádle, příp. rostlinném oleji. Řízky musejí být hodně tenké aby se během prudkého smažení stihly udělat i vevnitř. Paprika se nesmí spálit, jinak zhořkne. Takto osmažené řízky odkládáme na talíř.

Výpek z pánve slijeme a odstraníme tak zbytky spálené papriky. Čistý výpek vlijeme do hrnce, přilijeme 0.5l vody (nebo 0,5l masoxového vývaru), přidáme kečup (1 sklenku), 2 polévkové lžíce hořčice, 2 pol. lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worchesteru, lžíci sladké papriky, ochutíme grilovacím kořením, můžeme i špetku Karri koření. Vše důkladně rozšleháme metlou a necháme minimálně 15 minut vařit. Do vroucí omáčky vhodíme kostku masoxu (pokud jsme nepřidávali vývar) a necháme vařit.

Do skleničky vsypeme 2 lžíce mouky a pomaličku přikapáváme vodu a šleháme vidličkou, dokud „zápražka“ nemá konzistenci nátěrové barvy. Takto připravené „zahušťovadlo“ přilijeme do mírně vroucí omáčky a zahustíme. (můžete použít i hotovou jíšku, ale já takto zdělám použitou a obarvenou mouku od obalování řízků)

Omáčku ochutnáme, případně dokořeníme paprikou, sojovou omáčkou nebo čímkoliv, co nám chuťově chybí.

Když je omáčka hotová, maso vložíme zpět do omáčky a necháme prohřát.

U nás se podává jedině se špagetami, ale může být i jiná těstovina nebo hranolky ;).

Dobrou chuť přeji!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Trhané vepřové maso krok za krokem (5.) Trhané vepřové maso krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Paprika řízky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web