Autor:

Pangasius v sýrovém kabátku

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Pangasius
až 600 podle velikosti jedlíků
400 g
Citron
šťáva
1/2 ks
Sůl 1 špetka
Česnek 4 stroužek
Čubrica 1 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Hladká mouka 4 lžíce
Olej 2 lžíce
Uzený sýr 150 g
Vejce 1 ks
Pangasius v sýrovém kabátku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. (Je možné vytvořit si i „pastu“ z třeného česneku, soli, bylinek a šťávy a touto pa stou potřít po obou stranách rybu). Na plíšku rozpálíme olej a rybu obalíme v mouce.

Na oleji osmahneme ryby po obou stranách, rozložíme po plíšku, můžeme přidat mouku a koření, které nám při obalování opadaly na prkýnko a dáme do trouby, vyhřáté na 100°C. Necháme zapékat cca 12 minut, pak kousky obrátíme, navršíme na každý „pastu“, která vznikla z mouky, koření, tuku a vypečené vody (vetšinou je jí dost) v pekáčku a vrátíme do trouby, které přidáme na 150°C. Necháme zapékat cca 15 minut.

Mezi tím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle. Přimícháme vajičko a zlehka hmotu prošleháme. Po uplynutí času vyndáme plech opět z trouby, přidáme na 220°C, kousky ryby otočíme opět na druhou stranu a potřeme směsí sýra a vajíčka. Vrátíme do vyhřáté trouby a zapečeme do roztavení sýra.

Podáváme s br. kaší, vařenými bramborami nebo těstovinami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Pangasius v sýrovém kabátku

Komentáře

  1. Anetka   31.07.2012 | 11:01 | reagovat |

    Než se pustíte do konzumace této ryby mrkněte sem ať víte co jíte: http://janoch.borec.cz/clanky/pangas.html

    1. Tahitty   13.09.2012 | 14:32 | reagovat |

      Chuťovka, už ho asi nikdy dětem nekoupím... :-$

    2. inge   27.10.2012 | 10:54 | reagovat |

      fakt hustý, ještě, že mi pangas nechutná...

  2. Esc   28.02.2012 | 19:49 | reagovat |

    supeeeer!!!!!!!!!!

  3. Sára Pěchová   16.01.2012 | 7:24 | reagovat |

    Výborná rybka :-*

  4. Eva   16.11.2011 | 10:50 | reagovat |

    bylo to dobré :-*

  5. Zumbistka   09.08.2011 | 12:48 | reagovat |

    nevidím v postupu ten sýr! kam s ním?? asi ho sním-)

    1. Tereza T   09.08.2011 | 16:21 | reagovat |

      O sýru je celý třetí odstavec.

      1. Zumbistka   09.08.2011 | 21:58 | reagovat |

        už to taky vidím, mám pidi notebook, asi jsem nesjela až dolu-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web