Pangas se žampiony a pórkem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks pangasius Větší
    • 4
      ks žampiony Větší
    • pórek
    • máslo
    • sůl
    • citronová šťáva
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme žampiony na větší kousky, pórek na kolečka a na másle pěkně osmažíme dozlatova (nejdřív dáme houby až potom pórek).
2
Smažíme dost zprudka, aby se stačila odpařovat voda z hub. Přidáme kmín, pepř, trochu osolíme a sudáme z pánve. Na stejnou pánev přidáme máslo a opečeme rybu. Houby s pórkem přidáme na rybu a necháme chvíli spojit chutě mimo plotýnku.
3
Nejlepší je s bramborovou kaší (pro labužníky se dá zapéct s nivou - pak je třeba zapít pivem !).
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta Dočekalová
    Markéta Dočekalová |

    22. 8. 2009 21:10

    Pangas byl opravdu výborný, opečeného jsem ho naskládala do zapékací mísy, na něj nasypala směs a posypala nahrubo nastrouhaným eidamem. Pak jsem to zapékala asi 20 minut a výsledkem byla opravdu mňamka :)