Pangas na víně a šalvěji

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek pangasius filé
    • sůl
    • pepř mletý
    • jarní cibulka
    • 6
      šalvěj listů
    • 75
      ml bílé víno
    • 12
      ks brambory malé - uvařené v osolené vodě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filátka z obou stran osolíme, opepříme. Můžete použít i koření na ryby, máte-li jej rádi. Do pekáčku či zapékací misky kápneme olej a vložíme do něj pangase.
2
Šalvěj i jarní cibulku nasekáme na hrubo, dáme pod i na rybu. Zalejeme vínem, obsypeme brambůrky, které ještě posolíme a zakápneme olejem.
3
Celé to zalijeme vínem, ale ne tak, aby v tom ryba plavala, během pečení totiž ještě pustí vodu (zvlášť mražený pangas).
4
Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20-30 minut.
5
Pangas i brambůrky pak krásně voní po šalvěji - dobrou chuť!
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.