Panettone - italská vánoční bábovka

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 ml
Droždí 30 g
Mléko 225 ml
Med 100 ml
Máslo 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Žloutek 4 ks
Rozinky 1 hrst
Kandované ovoce
menší
1 hrst
Mandle
mleté nebo hoblované
1 hrst
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky, Dezerty

Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce, mandle, citrónovou kůru a špetku soli. Přidáme mléko s medem, kvásek, žloutky a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout - než zdvojnásobí svůj objem. Potom těsto znovu vypracujte a vložte do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Znovu nechte kynout 30-40 minut. Dáme do předehřáté trouby na 160 °C péct 35-40 minut. Po upečení pocukrujeme vanilínovým cukrem.

Panettone je typickým milánským dezertem, který se obyčejně připravuje v čase Vánoc. V Itálii se peče ve speciální vysoké formě vyložené pečícím papírem. Tato forma se dá nahradit bábovkovou formou. Recept vymyslel milánský šlechtic, který se vydával za pekaře, aby získal srdce dcery chudého pekaře. Jejich svatby se prý účastnil i samotný Leonardo da Vinci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Reklama
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Panettone - italská vánoční bábovka

Komentáře

  1. Jana   30.12.2011 | 13:03 | reagovat | závadný

    Pravy recept na milanske panettone je trochu jiny,hlavne v postupu prace.Tohle je tak trochu zjednodusene.

  2. Krista Romanová   25.10.2007 | 0:15 | reagovat | závadný

    tak jsem zkoušela - je dobrá, něco mezi štolou a vánočkou v bábovkové formě. Jen málo sladké, konzumovali jsme pokapané medem a přizdobené šlehačkou ve sprayi.Druhý den byla ještě lepší než čerstvá a další dny už není vyzkoušeno - zmizela v bříškách

  3. Veronika   24.04.2007 | 12:28 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem recept, bábovka byla dobrá, ale k nadýchanému zázraku, který si kupujeme na vánoce v papírových krabicích to má daleko. :o)

  4. Petra Nevrzalová   31.12.2006 | 12:33 | reagovat | závadný

    Panettone v podobné verzi připravuju na Vánoce již několik let. Rodina si ho moc oblíbila.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web