Panenka v pepřové omáčce

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová panenka
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce pepř mletý pepř nadrtit v ubrousku paličkou
    • 200
      ml vepřový vývar může být i masox
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g anglická slanina
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky a pomocí kloubů lehce maso naklepeme. Maso osolíme a osmahneme na pánvi (na malém množství oleje). Pak maso vyndáme, obalíme ho slaninou a dáme stranou.
2
V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme lžíci pepře, zasypeme moukou, poté přidáme vývar a nakonec smetanu. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
3
Potom maso se slaninou, které jsme dali stranou, vložíme do zapékací mísy a přelijeme ho omáčkou. Dáme péci do trouby na 210°C a pečeme asi 30 minut.
4
Jako přílohu můžeme použít hranolky, krokety nebo americké brambory.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Lukáš Čapek
    Lukáš Čapek |

    21. 8. 2016 21:46

    Omlouvám se, přehlédl jsem se, chtěl jsem tento recept ohodnotit nejvíce body, a pak jsem si teprve všiml, že se jedná o známkování. Recept je naprosto úžasný, jednoduchý ale tak dobře jsem si už dlouho nepochutnal. Vřele všem doporučuji.

  • Lukáš Čapek
    Lukáš Čapek |

    21. 8. 2016 21:46

    Omlouvám se, přehlédl jsem se, chtěl jsem tento recept ohodnotit nejvíce body, a pak jsem si teprve všiml, že se jedná o známkování. Recept je naprosto úžasný, jednoduchý ale tak dobře jsem si už dlouho nepochutnal. Vřele všem doporučuji.