Autor:

Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou

Střední
Ingredience
Žampiony
nebo jiné čerstvé houby
250 g
Vepřová panenka 175 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Rostlinný olej 1 lžíce
Petržel 3 snítka
Smetana 2 lžíce
Citronová kůra
strouhaná
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Žampiony oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Používáme-li houby lesní, kloboučky jen otřeme vlhkým hadříkem. Plodnice i nožičky nadrobno nakrájíme nebo jen rozpůlíme. Vepřovou panenku pečlivě očistíme. Odkrojíme všechny zbytky tuku nebo blanky. Maso omyjeme a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm ze všech stran opečeme. Panenku vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do vypečeného tuku nasypeme houby a za stálého míchání je podusíme. Osolíme je a dochutíme pepřem. Opereme petrželku a otrháme lístky. Najemno nasekáme a nasypeme k houbám. Přelijeme sladkou smetanou a necháme přejít varem, až omáčka pěkně zhoustne. Potom přisypeme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Maso směsí přelijeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou

Komentáře

  1. Jitka Malinová   16.01.2006 | 10:28 | reagovat |

    Pane Vašku, já to pochopila tak, že maso z panenky je jemné a hned hotové, takže se nemusí dávat zapéct, navíc na konci je napsáno, že se tím maso přelije, takže určitě nepeče. A do alobalu proto, aby se udrželo v teple.

  2. Vasek Krabicka   16.01.2006 | 5:26 | reagovat |

    Co s masem, kdyz ho dame do alobalu??? Je sice nasnade, ze ho dame upect, ale bylo by hezke to dopovedet a uvest teplotu a cas.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web