Panama - rychlý čokoládový dort

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 7
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 25
      g hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g strouhané ořechy
    • 2
      prášek do pečiva
  • Krém
    • 225
      g máslo
    • 75
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g čokoláda na vaření
  • Zdobení
    • strouhané ořechy
    • dortové zdobení
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: vyšlehat vejce a cukry, přidat mouku, prášek, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašlehat a nalít do vymazané, moukou vysypané dortové formy. Péct na 175 °C 40-50 minut.
2
Krém: vyšlehat změklé máslo, přidat cukr a vejce. Potom zašlehat rozehřátou (ne příliš horkou) čokoládu. Krém se může zpočátku hrudkovat, ale po přidání čokolády se krásně spojí.
3
Polovinou krému promazat vychladlý podélně rozkrojený korpus. Zbytkem krému namazat okraje a vršek dorty. Dozdobit a dát min na hodinu ztuhnout do chladna.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Martin K.
    Martin K. |

    11. 4. 2015 09:57

    Chtěl bych poděkovat za velmi dobrý recept. Vybral jsem si jej jako svoji premiéru, kdy jsem chtěl překvapit manželku a vyrobit ji dort k narozeninám. Pozor jen na výběr vhodné čokolády. Orion na vaření mě hodně zklamala, vůbec nešla rozehřát. Nakonec to zachránilo kousek přidané Omega, vše se povedlo a dort měl velký úspěch a byl opravdu výborný! :-) Takže tento dort zvládne i chlap. :-)

  • Veronika Dr
    Veronika Dr |

    18. 3. 2009 09:06

    Omlouvám se za nepřesnost. Do těsta patří hladká mouka.

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    2. 3. 2009 20:40

    Předpokládám,že mouka polohrubá