Autor:

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Střední
Ingredience
Fazole 250 g
Klobása 2 ks
Hladká mouka  
Cibule  
Česnek  
Sůl  
Sádlo
Nebo olej podle potřeby
 
Ocet
Nebo zakysaná smetana
 
Pálihuba - podkrkonošská polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a zasypeme mouku. Do této cibulové jíšky vlijeme uvařené fazole, nakrájenou kolobásu a povaříme. Dochutíme česnekem, solí, octem a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.

Z tohoto množství ingrediencí vařím asi 4 l polévky. Nejsem původcem tohoto receptu. Mám jej od sousedky a ta zase od někoho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Pálihuba - podkrkonošská polévka

Komentáře

  1. MataHari   16.06.2013 | 12:25 | reagovat |

    Výborná polévka, bez octa.

  2. Simona   14.08.2006 | 1:18 | reagovat |

    Úžasná polévka! Jsem začínající kuchařka a navíc novomanželka a s touto dobrotou jsem měla u manžela velký úspěch. Díky :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web