Pálihuba - podkrkonošská polévka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g fazole
    • 2
      ks klobása
    • hladká mouka
    • cibule
    • česnek
    • sůl
    • sádlo Nebo olej podle potřeby
    • ocet Nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a zasypeme mouku. Do této cibulové jíšky vlijeme uvařené fazole, nakrájenou kolobásu a povaříme. Dochutíme česnekem, solí, octem a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.
2
Z tohoto množství ingrediencí vařím asi 4 l polévky. Nejsem původcem tohoto receptu. Mám jej od sousedky a ta zase od někoho.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MataHari
    MataHari |

    16. 6. 2013 12:25

    Výborná polévka, bez octa.

  • Simona
    Simona |

    14. 8. 2006 01:18

    Úžasná polévka! Jsem začínající kuchařka a navíc novomanželka a s touto dobrotou jsem měla u manžela velký úspěch. Díky :-)