Autor:

Palačinky s jablkovou náplní

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Palačinky
klasicky upečené
 
Jablka 600 g
Moučkový cukr 50 g
Cukr krystal 40 g
Rozinky 50 g
Bílek
nebo víc, dle množství palačinek
2 ks
Skořice  
Citronová kůra  
Palačinky s jablkovou náplní

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Za občasného míchání podusíme oloupaná a nakrájená jablka (trochu je zastříkneme vodou). Přidáme práškový cukr, rozinky, skořici a kůru. Touto náplní naplníme klasicky upečené palačinky. Svinuté palačinky klademe na pekáč. Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh a ozdobně ho nastříkáme po celé délce palačinek. V horké troubě zapečeme, dokud sníh nedostane pěknou barvu. Zlehka posypeme přes sítko práškovým cukrem a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Mazanec Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Palačinky s jablkovou náplní

Komentáře

  1. Jana Řezníčková   19.01.2009 | 10:03 | reagovat | závadný

    Tak jsem tento recept objevila na fotce v "náhodném receptu" a moc se mi líbí. Určitě ho vyzkouším !

  2. Tereza Jarčušková   26.04.2006 | 6:53 | reagovat | závadný

    Janka, ja pri pečení palaciniek do cesta vôbec cukor nedávam. Stačí osladená náplň.

  3. Jana H.   25.04.2006 | 18:04 | reagovat | závadný

    Moc dobré, s jablky lepší jak s tvarohem. Budu dělat častěji, jak jen to zvýšený cukr dovolí. Pravda je , že jsem místo cukru dala umělé sladidlo ale i v těch jablkách cukr takže musím opatrně. Bezva recept. Jana H.

  4. Di   02.03.2006 | 19:56 | reagovat | závadný

    Právě jsme dojedli, palačinky byly "dobré aj krásne", nebo možná spíše vynikající, protože dobrá je za 3, ale tyhle byly za 1 (přidám, až budu u jiného počítače). Kyselejší nápň, sladčí sníh (navrchu jsem je už raději necukrovala), tenounké těsto. Dobrý nápad, jak upotřebit například v létě hojně padající jablka.

  5. Tereza Jarčušková   28.02.2006 | 8:22 | reagovat | závadný

    Pani Di, to nevadí, že máte jablkový lekvár ochutený medom, keď pekne sneh nastriekate a zapečiete dozlata, budú dobré aj krásne. A je to aj rýchle.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web