Autor:

Palačinky s jablkovou náplní

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Palačinky
klasicky upečené
 
Jablka 600 g
Moučkový cukr 50 g
Cukr krystal 40 g
Rozinky 50 g
Bílek
nebo víc, dle množství palačinek
2 ks
Skořice  
Citronová kůra  
Palačinky s jablkovou náplní

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Za občasného míchání podusíme oloupaná a nakrájená jablka (trochu je zastříkneme vodou). Přidáme práškový cukr, rozinky, skořici a kůru. Touto náplní naplníme klasicky upečené palačinky. Svinuté palačinky klademe na pekáč. Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh a ozdobně ho nastříkáme po celé délce palačinek. V horké troubě zapečeme, dokud sníh nedostane pěknou barvu. Zlehka posypeme přes sítko práškovým cukrem a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1
Obalované sýrové kuličky se salátem Originální a rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Palačinky s jablkovou náplní

Komentáře

  1. Jana Řezníčková   19.01.2009 | 10:03 | reagovat |

    Tak jsem tento recept objevila na fotce v "náhodném receptu" a moc se mi líbí. Určitě ho vyzkouším !

  2. Tereza Jarčušková   26.04.2006 | 6:53 | reagovat |

    Janka, ja pri pečení palaciniek do cesta vôbec cukor nedávam. Stačí osladená náplň.

  3. Jana H.   25.04.2006 | 18:04 | reagovat |

    Moc dobré, s jablky lepší jak s tvarohem. Budu dělat častěji, jak jen to zvýšený cukr dovolí. Pravda je , že jsem místo cukru dala umělé sladidlo ale i v těch jablkách cukr takže musím opatrně. Bezva recept. Jana H.

  4. Di   02.03.2006 | 19:56 | reagovat |

    Právě jsme dojedli, palačinky byly "dobré aj krásne", nebo možná spíše vynikající, protože dobrá je za 3, ale tyhle byly za 1 (přidám, až budu u jiného počítače). Kyselejší nápň, sladčí sníh (navrchu jsem je už raději necukrovala), tenounké těsto. Dobrý nápad, jak upotřebit například v létě hojně padající jablka.

  5. Tereza Jarčušková   28.02.2006 | 8:22 | reagovat |

    Pani Di, to nevadí, že máte jablkový lekvár ochutený medom, keď pekne sneh nastriekate a zapečiete dozlata, budú dobré aj krásne. A je to aj rýchle.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web