Palačinky s jablkovou náplní

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • palačinky klasicky upečené
    • 600
      g jablka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 40
      g cukr krystal
    • 50
      g rozinky
    • 2
      ks bílek nebo víc, dle množství palačinek
    • skořice
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Za občasného míchání podusíme oloupaná a nakrájená jablka (trochu je zastříkneme vodou). Přidáme práškový cukr, rozinky, skořici a kůru. Touto náplní naplníme klasicky upečené palačinky. Svinuté palačinky klademe na pekáč. Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh a ozdobně ho nastříkáme po celé délce palačinek. V horké troubě zapečeme, dokud sníh nedostane pěknou barvu. Zlehka posypeme přes sítko práškovým cukrem a hned podáváme.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    19. 1. 2009 10:03

    Tak jsem tento recept objevila na fotce v "náhodném receptu" a moc se mi líbí. Určitě ho vyzkouším !

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 4. 2006 06:53

    Janka, ja pri pečení palaciniek do cesta vôbec cukor nedávam. Stačí osladená náplň.

  • Jana H.
    Jana H. |

    25. 4. 2006 18:04

    Moc dobré, s jablky lepší jak s tvarohem. Budu dělat častěji, jak jen to zvýšený cukr dovolí. Pravda je , že jsem místo cukru dala umělé sladidlo ale i v těch jablkách cukr takže musím opatrně. Bezva recept. Jana H.

  • Di
    Di |

    2. 3. 2006 19:56

    Právě jsme dojedli, palačinky byly "dobré aj krásne", nebo možná spíše vynikající, protože dobrá je za 3, ale tyhle byly za 1 (přidám, až budu u jiného počítače). Kyselejší nápň, sladčí sníh (navrchu jsem je už raději necukrovala), tenounké těsto. Dobrý nápad, jak upotřebit například v létě hojně padající jablka.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 2. 2006 08:22

    Pani Di, to nevadí, že máte jablkový lekvár ochutený medom, keď pekne sneh nastriekate a zapečiete dozlata, budú dobré aj krásne. A je to aj rýchle.

  • Di
    Di |

    28. 2. 2006 07:25

    V lednici čeká na případné využití pár bílků, nespotřebovaná jablková povidla (jen je nich med místo cukru) a rozinky namočené v rumu. To je přímo výzva!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 2. 2006 12:30

    Ďakujem : )))

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    27. 2. 2006 11:19

    Paní Terezo, Vaše recepty ..to je samý skvost! Už jsem si jich spoustu uložila a těším se, až je všechny vyzkouším. Ukládám i tenthle. A přeji Vám (ale i nám) ještě spoustu nápadů a inspirací. Pište!!!!!