Pákistánská čočka se špenátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      kg čočka
    • listový špenát
    • koriandr
    • kari
    • kardamom
    • pepř mletý
    • kmín
    • skořice
    • zázvor
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme čočku. Připravíme čerstvý či mražený listový špenát, můžeme přidat trochu česneku. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zázvor nakrájený na plátky, ostatní koření, chvíli mícháme, pak přidáme čočku a nakonec špenát. Špenát můžeme přidat i syrový a chvíli míchat.
2
Podáváme s bílým či celozrnným pečivem k dobrému suchému bílému vínu.

Komentáře k receptu

  • Xyruxx
    Xyruxx |

    13. 3. 2011 21:36

    Je to výborné, vaříme si ji často, určitě mohu doporučit. Do špenátu přidávám během dušení pár rajčat pokrájených na větší kousky. Nakonec se může přidat i osmažené uzené tofu, tím se také nic nezkazí. :-)

  • Marie
    Marie |

    29. 8. 2007 18:44

    Vynikající oživení fádní čočky!!! Super. Radím nepřehánět se zázvorem, preferuji nasekat nadrobno a opravdu jenom špetičku (mluvím o čerstvém, sušený jsem nezkoušela).