Autor:

Pajšl - plíčky na smetaně

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Vepřová játra
plíce, srdce, játra...
 
Vepřový jazyk 1 ks
Mrkev 2 ks
Česnek 1 stroužek
Petržel 2 ks
Celer
(kousek)
 
Cibule 1 ks
Smetana 400 ml
Sůl  
Nové koření 10 ks
Pepř mletý 10 ks
Bobkový list 3 ks
Tymián 1 lžička
Ocet
(dle chuti)
 
Cukr
(dle chuti)
 
Hladká mouka
(na zahuštění)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek, lžičku octa a zeleninu, kterou vyndám po jejím změknutí. Ostatní vařím do změknutí. Jazyk rychle schladím a olupu, ostatní po schladnutí nakrájím na malé kousky včetně zeleniny. Vnitřnosti sliji, přidám kostku masoxu, povařím. Ve smetaně rozkvedlám dostatečné množství hl.mouky a omáčku tímto zahustím, povařím, dochutím solí, octem (popřípadě cukrem), přidám nakrájené vnitřnosti a zeleninu.

Podávám nejraději s houskovým knedlíkem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Pajšl - plíčky na smetaně

Komentáře

  1. Mila   23.09.2015 | 7:50 | reagovat |

    Je rok 2015 a já jdu vařit pajšl moc se na něj těším je to stejný recept který vařím já a je výborný. :-P :-P

  2. ČernáLuna   07.12.2014 | 17:44 | reagovat |

    Jsem moc ráda, když tady narazím na nějaký recept na jiné vnitřnosti než játra. Moc nám chutnalo, budeme určitě opakovat.

  3. majdullla   02.05.2013 | 10:08 | reagovat |

    Receptík je výborný i z vnitřností divočáka.Jen nedáváme plíce,ty pouze povařím a vyndavám je. :)

  4. Mr.Bean   13.02.2013 | 23:55 | reagovat |

    Recept je dobrý,ale rád bych věděl kde koupit plíce?Já si je nechám vozit z Rakouska

  5. Ivana Přikrylová   22.02.2012 | 19:52 | reagovat |

    Je to výborný recept, jen vynechávám plíce a používám jen jazyk a srdce. Ostatní je stejné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web