Autor:

Pajšl - plíčky na smetaně

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Vepřová játra
plíce, srdce, játra...
 
Vepřový jazyk 1 ks
Mrkev 2 ks
Česnek 1 stroužek
Petržel 2 ks
Celer
(kousek)
 
Cibule 1 ks
Smetana 400 ml
Sůl  
Nové koření 10 ks
Pepř mletý 10 ks
Bobkový list 3 ks
Tymián 1 lžička
Ocet
(dle chuti)
 
Cukr
(dle chuti)
 
Hladká mouka
(na zahuštění)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek, lžičku octa a zeleninu, kterou vyndám po jejím změknutí. Ostatní vařím do změknutí. Jazyk rychle schladím a olupu, ostatní po schladnutí nakrájím na malé kousky včetně zeleniny. Vnitřnosti sliji, přidám kostku masoxu, povařím. Ve smetaně rozkvedlám dostatečné množství hl.mouky a omáčku tímto zahustím, povařím, dochutím solí, octem (popřípadě cukrem), přidám nakrájené vnitřnosti a zeleninu.

Podávám nejraději s houskovým knedlíkem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Pajšl - plíčky na smetaně

Komentáře

  1. Mila   23.09.2015 | 7:50 | reagovat | závadný

    Je rok 2015 a já jdu vařit pajšl moc se na něj těším je to stejný recept který vařím já a je výborný. :-P :-P

  2. ČernáLuna   07.12.2014 | 17:44 | reagovat | závadný

    Jsem moc ráda, když tady narazím na nějaký recept na jiné vnitřnosti než játra. Moc nám chutnalo, budeme určitě opakovat.

  3. majdullla   02.05.2013 | 10:08 | reagovat | závadný

    Receptík je výborný i z vnitřností divočáka.Jen nedáváme plíce,ty pouze povařím a vyndavám je. :)

  4. Mr.Bean   13.02.2013 | 23:55 | reagovat | závadný

    Recept je dobrý,ale rád bych věděl kde koupit plíce?Já si je nechám vozit z Rakouska

  5. Ivana Přikrylová   22.02.2012 | 19:52 | reagovat | závadný

    Je to výborný recept, jen vynechávám plíce a používám jen jazyk a srdce. Ostatní je stejné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web