Pagáčiky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g droždí
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 250
      g škvarky rozemleté
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      šálek smetana
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droží a trochy vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme mouku, škvarky, žloutky, smetanu, víno, sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, stočíme do šátečku, opět rozválíme a opakujeme několikrát. Z placky 0,5 cm silné skleničkou vykrajujeme kolečka, naskládáme je na plech a necháme kynout asi 3 hodiny. Před pečením pagáčiky potřeme rozšlehaým vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • svišť
    svišť |

    26. 10. 2010 11:03

    Tento recept znám, sama ho dělávám. Z těsta motám housky, které po potření rozšlehaným vejcem ještě sypu sezamovým semínkem.Jen nevím, proč jsou tyto škvarkové housky či placky zařazeny mezi cukroví. :-\