Autor:

Pagáčiky

Střední
Ingredience
Droždí 80 g
Polohrubá mouka 400 g
Škvarky
rozemleté
250 g
Žloutek 4 ks
Smetana 1 šálek
Bílé víno 1 sklenice
Sůl 1 špetka
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Z droží a trochy vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme mouku, škvarky, žloutky, smetanu, víno, sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, stočíme do šátečku, opět rozválíme a opakujeme několikrát. Z placky 0,5 cm silné skleničkou vykrajujeme kolečka, naskládáme je na plech a necháme kynout asi 3 hodiny. Před pečením pagáčiky potřeme rozšlehaým vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pagáčiky

Komentáře

  1. svišť   26.10.2010 | 11:03 | reagovat |

    Tento recept znám, sama ho dělávám. Z těsta motám housky, které po potření rozšlehaným vejcem ještě sypu sezamovým semínkem.Jen nevím, proč jsou tyto škvarkové housky či placky zařazeny mezi cukroví. :-\

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web