Autor:

Paella po česku

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Rýže  
Cibule  
Paprika  
Zelená paprika  
Kuřecí prsa  
Čabajská klobása  
Rajský protlak  
Tymián  
Kari  
Vývar  

Postup přípravy:

Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl), opeču je z obou stran, aby se zatáhla a poté také vyjmu. Do hrnce přidám trochu olivového oleje na smažení. Cibuli nakrájenou na drobno nechám zesklovatět a vsypu rýži (suchou nepropláchnutou), kterou krátce opeču a míchám, aby byla obalena olejem.

Vložím zpět maso a klobásu, přidám papriky nakrájené na větší kostky a zaliji dvojnásobným množstvím vývaru než bylo rýže. Přidám koření dle chuti - lžičku tymiánu, půl lžičky kari a červené papriky, lžíci protlaku, zamíchám, přiklopím pokličkou a vařím do vyvaření vody (cca 25 min). Pak většinou ochutnám, zda je rýže hotová, kdyby byla ještě tvrdší a v hrnci žádná voda, přiliji trochu vody či vývaru a ještě chvilku povařím. Tento recept se možná zdá složitý, ale jakmile jej jednou uvaříte, podruhé už bude pro vás hračkou a ušpiníte jen jeden hrnec :-) Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Paella po česku

Komentáře

  1. Sasha   18.03.2014 | 10:26 | reagovat |

    Já přidala česnek a ještě rajčata na plátky. Nezbylo nic :) moc dobré, děkuji

  2. Petr N.   14.11.2013 | 14:55 | reagovat |

    Přesně podle receptu, jen jsem přidal česnek... Je to opravdu dobré!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web