Autor:

Paella po česku

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Rýže  
Cibule  
Paprika  
Zelená paprika  
Kuřecí prsa  
Čabajská klobása  
Rajský protlak  
Tymián  
Kari  
Vývar  

Postup přípravy:

Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl), opeču je z obou stran, aby se zatáhla a poté také vyjmu. Do hrnce přidám trochu olivového oleje na smažení. Cibuli nakrájenou na drobno nechám zesklovatět a vsypu rýži (suchou nepropláchnutou), kterou krátce opeču a míchám, aby byla obalena olejem.

Vložím zpět maso a klobásu, přidám papriky nakrájené na větší kostky a zaliji dvojnásobným množstvím vývaru než bylo rýže. Přidám koření dle chuti - lžičku tymiánu, půl lžičky kari a červené papriky, lžíci protlaku, zamíchám, přiklopím pokličkou a vařím do vyvaření vody (cca 25 min). Pak většinou ochutnám, zda je rýže hotová, kdyby byla ještě tvrdší a v hrnci žádná voda, přiliji trochu vody či vývaru a ještě chvilku povařím. Tento recept se možná zdá složitý, ale jakmile jej jednou uvaříte, podruhé už bude pro vás hračkou a ušpiníte jen jeden hrnec :-) Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Paella po česku

Komentáře

  1. Sasha   18.03.2014 | 10:26 | reagovat |

    Já přidala česnek a ještě rajčata na plátky. Nezbylo nic :) moc dobré, děkuji

  2. Petr N.   14.11.2013 | 14:55 | reagovat |

    Přesně podle receptu, jen jsem přidal česnek... Je to opravdu dobré!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web