Autor:

Ožralé makrely

Střední
Ingredience
Makrela
podle počtu osob
 
Grilovací koření  
Česnek sušený  
Sůl  
Pálivá paprika  
Olej  
Pivo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Mražené makrely rozmrazíme v osolené vodě a důkladně omyjeme a odstraníme nečistoty (vykucháme). Namícháme si kořenící směs podle chuti a přidáme sůl v poměru 1:1 s kořením. Omyté makrely nabodneme na grilovací jehly nebo na dřevěné grilovací tyčky tak, aby se ryby daly umístit na gril hřbetem nahoru a břichem dolů. Takto připravené ryby potřeme olejem a posypeme kořením ze všech stran i uvnitř. Dáme na gril hřbety nahoru a pečeme. Po chvíli obrátíme a do bříška nalijeme pivo. Během grilování střídavě poléváme pivem a potíráme olejem a sypeme kořením. Grilujeme asi 20-30 minut, podle velikosti, na dřevěném uhlí.
Rybičky jsou hodně šťavnaté a výborně chutnají s pivečkem!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Ožralé makrely

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web