Autor:

Ožralé makrely

Střední
Ingredience
Makrela
podle počtu osob
 
Grilovací koření  
Česnek sušený  
Sůl  
Pálivá paprika  
Olej  
Pivo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Mražené makrely rozmrazíme v osolené vodě a důkladně omyjeme a odstraníme nečistoty (vykucháme). Namícháme si kořenící směs podle chuti a přidáme sůl v poměru 1:1 s kořením. Omyté makrely nabodneme na grilovací jehly nebo na dřevěné grilovací tyčky tak, aby se ryby daly umístit na gril hřbetem nahoru a břichem dolů. Takto připravené ryby potřeme olejem a posypeme kořením ze všech stran i uvnitř. Dáme na gril hřbety nahoru a pečeme. Po chvíli obrátíme a do bříška nalijeme pivo. Během grilování střídavě poléváme pivem a potíráme olejem a sypeme kořením. Grilujeme asi 20-30 minut, podle velikosti, na dřevěném uhlí.
Rybičky jsou hodně šťavnaté a výborně chutnají s pivečkem!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Ožralé makrely

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web