Ožralé makrely

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • makrela podle počtu osob
    • grilovací koření
    • česnek sušený
    • sůl
    • pálivá paprika
    • olej
    • pivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mražené makrely rozmrazíme v osolené vodě a důkladně omyjeme a odstraníme nečistoty (vykucháme). Namícháme si kořenící směs podle chuti a přidáme sůl v poměru 1:1 s kořením. Omyté makrely nabodneme na grilovací jehly nebo na dřevěné grilovací tyčky tak, aby se ryby daly umístit na gril hřbetem nahoru a břichem dolů. Takto připravené ryby potřeme olejem a posypeme kořením ze všech stran i uvnitř. Dáme na gril hřbety nahoru a pečeme. Po chvíli obrátíme a do bříška nalijeme pivo. Během grilování střídavě poléváme pivem a potíráme olejem a sypeme kořením. Grilujeme asi 20-30 minut, podle velikosti, na dřevěném uhlí.
2
Rybičky jsou hodně šťavnaté a výborně chutnají s pivečkem!
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.