Autor:

Ovocný Savarin

90 minut PT0H90M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 125 g
Mléko 150 ml
Žloutek 3 ml
Cukr krupice 50 g
Droždí 25 g
Sůl  
Citronová kůra  
Angrešt  
Hnědý rum 50 ml
Citronový sirup 50 ml
Čerstvé ovoce
jahody, meruňky
400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme nastrouhanou kůru, vlažné mléko a máslo, žloutky, cukr a droždí.

Po vykynutí promícháme nepříliš tuhé těsto, které necháme vykynout. Pak je dáme do vymazané bábovkové formy s prázdným středem a necháme znovu vykynout.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí - těsto se nesmí lepit.

Vyklopíme z formy a polijeme rumem se sirupem, do středu navršíme ovoce, můžeme připravit ovocné špízky a zdobíme šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Ovocný Savarin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web