Autor:

Ovocný Savarin

90 minut PT0H90M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 125 g
Mléko 150 ml
Žloutek 3 ml
Cukr krupice 50 g
Droždí 25 g
Sůl  
Citronová kůra  
Angrešt  
Hnědý rum 50 ml
Citronový sirup 50 ml
Čerstvé ovoce
jahody, meruňky
400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme nastrouhanou kůru, vlažné mléko a máslo, žloutky, cukr a droždí.

Po vykynutí promícháme nepříliš tuhé těsto, které necháme vykynout. Pak je dáme do vymazané bábovkové formy s prázdným středem a necháme znovu vykynout.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí - těsto se nesmí lepit.

Vyklopíme z formy a polijeme rumem se sirupem, do středu navršíme ovoce, můžeme připravit ovocné špízky a zdobíme šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Ovocný Savarin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web