Ovocný Savarin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 3
      ml žloutek
    • 50
      g cukr krupice
    • 25
      g droždí
    • sůl
    • citronová kůra
    • angrešt
    • 50
      ml hnědý rum
    • 50
      ml citronový sirup
    • 400
      g čerstvé ovoce jahody, meruňky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme nastrouhanou kůru, vlažné mléko a máslo, žloutky, cukr a droždí.
2
Po vykynutí promícháme nepříliš tuhé těsto, které necháme vykynout. Pak je dáme do vymazané bábovkové formy s prázdným středem a necháme znovu vykynout.
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí - těsto se nesmí lepit.
4
Vyklopíme z formy a polijeme rumem se sirupem, do středu navršíme ovoce, můžeme připravit ovocné špízky a zdobíme šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.