Ovocný salat s fenyklem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ovoce
    • citronová šťáva
    • fenykl bulvový, ne semínka
    • slunečnicová semínka nebo jiná semínka
    • oříšky různé druhy
    • zakysaná smetana nebo bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce pokrájíme na stejné kousky, přidáme 1/2 jemně pokrájeného fenyklu, semínka, zakapeme citronem a dosladíme medem. Můžeme ozdobit smetanou nebo jogurtem, ale není to nutné.
2
Výborná vitaminová a minerálová bomba s obsahem draslíku (ze semínek a ořechů). Podáváme chlazené.

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    18. 11. 2007 08:50

    Fenykl jako dochucovadlo do ovocných i zeleninových salátů mohu jen doporučit, druhá alternativa je zázvor. Např. trocha jemně nastrouhaného fenyklu pozvedne obyčejný mrkvový salát do jiné roviny; k mrkvi se fenykl hodí převelice neboť se jedná o stejnou skupinu zeleniny.

  • olga stefanova
    olga stefanova |

    17. 11. 2007 17:22

    Pro anonym ze 17.11.:Jak se říká,proti gustu žádný dišputát,fenykl je velmi aromatická zelenina, velice zdravá,ale výrazné chuti, na kterou si buď musíte zvyknout a nebo ho odvrhnete. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení jakákoliv úprava. I Jamie Oliver ve svých knížkách uvádí několik receptů.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2007 11:41

    Fenykl jsem zkusila jen jednou - malý kousek na dva různé způsoby dle jakýchsi "zaručených" receptů: do salátu, do zeleniny dušené na másle - vše skončilo v koši, ta fenyklová pachuť a smrad jsou příšerné.

  • olga stefanova
    olga stefanova |

    16. 11. 2007 23:11

    Konzumujeme syrový,jen tak se nejlépe využijí všechny vitaminy. Je to u nás poměrně málo známá zelenina výrazné chuti, proto ji přidávám do ovocného salátu, kde se chuť poněkud ztratí. Někomu může naopak chutnat.

  • Andra
    Andra |

    16. 11. 2007 12:57

    Surový fenykel sa nemusí nijako upravovať?