Autor:

Ovocný perník

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Cukr 150 g
Tuk
(sádlo)
150 g
Vejce 2 ks
Káva
meltová
1/3 l
Kakao
trochu
 
Ořechy  
Kompot  
Jedlá soda 1 lžička
Perníkové koření
nebo skořice
 
Hřebíček  
Nové koření  
Badyán  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.
Upečený se potře marmeládou a polije polevou z mléka a cukru, nebo jen polije čokoládou. Já na něj nedávám nic. Jako ovoce se u nás osvědčily kompotované třešně, dýně, meruňky nebo čerstvá jablíčka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Ovocný perník

Komentáře

  1. recepty 73   25.02.2009 | 8:05 | reagovat |

    Já dělám Perník II a ten nám vyhovuje svojí vláčností a nadýchaností-u vás by se asi musela upravit dávka na polovic. Kousek vašeho perníku na mě zbyl a stálo to za zkoušku.Zase něco jiného,a s těma merunkama to byla trefa.Jiří

  2. Martina Voldánová   24.02.2009 | 17:35 | reagovat |

    Místo šťávy z kompotu se tady přidává melta. Má potom zajímavou chuť. Tak doufám, že Vám bude chutnat.

  3. recepty 73   24.02.2009 | 15:01 | reagovat |

    Martino,tak jsem dal větší hrst pokrájených meruněk a použil prášek do perníku.Voní krásně.Je ještě horký a musím do práce.Doufám,že na mě zbyde!Ani jsem ho nepoléval.Jiří. Iveto,když je tam tolik melty?To by jste asi vařila,ne pekla.Celé kompoty dávám do tzv.fofr kompotových litých buchet.

  4. niobe nightingale   24.02.2009 | 14:04 | reagovat |

    tak tohle jsem ještě neslyšela, že by se do perníku dávala melta! to určitě vyzkoušim, zní to moc zajímavě :)

  5. Iveta Janatová   24.02.2009 | 11:03 | reagovat |

    Dají se takto zlikvidovat kompoty,které vám zbývají přes zimu ve spíži.Zkoušela jsem s angreštovým kompotem a bylo to moc dobré.

1 2 Další

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web