Ovocný páj + varianta DIA

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk typu Ceres Soft nebo Omega (část lze nahradit Herou)
    • 8
      lžička studená voda
    • sůl
  • Krém 1:
    • 2,5
      dl mléko
    • 30
      g vanilkový pudink
    • 1
      ks tvaroh 3/4-1
    • máslo kousíček
    • hnědý rum
    • cukr
    • vanilkový cukr (nebo umělé sladidlo například Clara nebo Sorbit, případně ovocný cukr fruktózu - pozor sladí více n
  • Krém 2:
    • 4
      dl mléko 3-4
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • cukr (umělé sladidlo nebo fruktóza)
    • hnědý rum
    • máslo kousek
    • ovoce + bílá či červená želatinová poleva Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme těsto (hnětačem) a vyložíme jím kulatou plochou koláčovou formu s vroubkovým okrajem, kterou nevymazáváme. Těsto propícháme vidličkou a upečeme.
2
Na krém uvaříme pudink (nepoužívejte Dia pudink, je na jiné bázi, krém z něj nenašleháte). Do ještě teplého pudinku vešleháme ostatní přísady a krém navrstvíme na upečený korpus, který raději necháme ve formě, aby se nerozdrobil. Necháme vychladit. Obložíme čerstvým (v zimě kompotovaným) ovocem podle sezóny: v létě jahody nebo lesní ovoce, meruňky, nektarinky, na podzim hroznové víno apod. Ovoce můžeme štětečkem potřít želatinovou polevou (červené jahody nebo maliny červenou, oststní bílou), kterou připravíme podle návodu (spotřebujeme jí asi 1/2). Můžeme do ní přidat citronovou šťávu nebo ji připravit z kompotového nálevu. Ovoce vydrží déle svěží.
3
Necháme odležet, aby korpus pod krémem zvláčněl. Porce krájíme ve formě. Varianta s tvarohem je dietnější.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.